Polis Decay Piercing Studio

FAQ

Piercing είναι η τεχνική τρυπήματος του δέρματος που έχει ως σκοπό την τοποθέτηση κοσμήματος. Συνήθως επιλέγουμε κοσμήματα από χειρουργικό ατσάλι ή τιτάνιο.
Οι τρύπες στα αυτιά είναι πολύ ασφαλείς και όλα τα σημεία του λοβού και του χόνδρου επουλώνουν πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα.
Σε περίπτωση που ο πελάτης φαίνεται μικρός ή έχουμε οποιαδήποτε αμφιβολία, ρωτάμε την ηλικία και ζητάμε ταυτότητα. Αν είναι ανήλικος, χρειάζεται επικυρωμένο χαρτί από ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα που να λέει «Επιτρέπω στο γιο μου/στην κόρη μου να κάνει τατουάζ στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος».
Ο piercer πρέπει οπωσδήποτε να φοράει γάντια και να τα αλλάζει μετά από κάθε πελάτη για την ασφάλεια της υγιεινής του.
Σε περίπτωση εγκυμοσύνης, το σκουλαρίκι στον αφαλό καλό είναι να βγει μέχρι τον 7ο μήνα το αργότερο για να μη δημιουργήσει προβλήματα στον τοκετό.
Συνήθως το αρχικό σκουλαρίκι πρέπει να το κρατάνε, το ελάχιστο, για 1,5-2 μήνες.
Το πρώτο σκουλαρίκι που τοποθετείται στο piercing πρέπει να είναι μεγαλύτερου μήκους και σχετικά ελαφρύ, ώστε να μην εμποδίζει την επούλωση και να αποφευχθούν τυχόν φλεγμονές. Μετά από 1,5-2 μήνες μπορεί ο πελάτης να βάλει ό,τι σκουλαρίκι θέλει.
Το πρώτο διάστημα ένα piercing είναι πολύ ευαίσθητο και είναι πολύ εύκολο να μολυνθεί αν δε γίνει σωστή αποθεραπεία. Είναι σημαντικό οι πελάτες να ακούν και ακολουθούν τις οδηγίες και τις συμβουλές του piercer για να μην προκληθεί οποιαδήποτε επιπλοκή.
Όταν κάποιος είναι άρρωστος, το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι εξασθενημένο και δε μπορεί να επουλώσει το ίδιο γρήγορα και σωστά το piercing. Καλό είναι να το κάνουν ενώ είναι σε καλή φυσική κατάσταση.
Δύο επιπλοκές του piercing είναι η «μετανάστευση» (το piercing μετακινείται από το αρχικό του σημείο και επουλώνεται στο νέο σημείο που έχει μετακινηθεί) και η «απόρριψη» (το piercing αποβάλλεται τελείως από το δέρμα). Η μετανάστευση οφείλεται συνήθως στο σκουλαρίκι, το οποίο μπορεί να είναι μεγάλο ή πολύ βαρύ για την τρύπα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μετακινηθεί από το βάρος. Η απόρριψη οφείλεται είτε στη τοποθέτηση λάθος κοσμήματος (π.χ. ευθεία μπάρα αντί για «μπανάνα» σε αφαλό), είτε επειδή δεν έχει τρυπηθεί στο κατάλληλο βάθος και το σκουλαρίκι βρίσκεται πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να βγει προς τα έξω.
Συνήθως αφήνει ένα μικρό σημάδι, αλλά το πόσο διακριτό θα είναι το σημάδι εξαρτάται από το σημείο του piercing και το πόσο χρονικό διάστημα κράτησε ο πελάτης το piercing πάνω του με σκουλαρίκι.
Τα σκουλαρίκια που χρησιμοποιούμε είναι από τιτάνιο ή χειρουργικό ατσάλι, τα οποία δε δημιουργούν μολύνσεις.
Το σκουλαρίκι στη ρώγα πρέπει να αφαιρείται κατά το θηλασμό για να μην γίνει κάποιο ατύχημα και καταποθεί από το βρέφος. Επίσης, όταν γνωρίζουμε πως υπάρχει εγκυμοσύνη και έχουμε ήδη ένα piercing στη ρώγα, καλό είναι να έχει βγει τουλάχιστον 2-3 μήνες πριν το θηλασμό, ώστε η τρύπα να έχει επουλωθεί και να μη φέρει κάποια φλεγμονή που θα βλάψει πιθανώς το βρέφος.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καλό είναι να μη γίνεται piercing, λόγω του ότι το ανοσολογικό σύστημα της γυναίκας είναι διαταραγμένο αυτή την περίοδο και δε γνωρίζουμε αν το σώμα θα αντέξει το piercing. Περίπου 3 μήνες μετά τον τοκετό, μια γυναίκα είναι πλέον σε θέση να κάνει piercing στο σώμα της.
Αν είστε ανήλικος, χρειάζεστε επικυρωμένο χαρτί από ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα που να λέει «Επιτρέπω στο γιο μου/στην κόρη μου να κάνει τατουάζ στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος».
Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας εξέτασης τα σκουλαρίκια πρέπει να αφαιρούνται οπωσδήποτε λόγω του ότι υπάρχει μαγνητική ενέργεια στο χώρο και μπορεί να προκαλέσει ζημιά ή τραυματισμό.
Όταν τα microdermals γίνονται από έμπειρο piercer, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κίνδυνο, απλώς συγκριτικά με ένα πιο απλό piercing συνήθως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την επούλωση.
Το piercing στα γεννητικά όργανα δεν είναι επικίνδυνο, αλλά συνήθως πονάει λίγο παραπάνω από τα άλλα piercing, όμως έχει το θετικό ότι επουλώνει πιο γρήγορα από κάθε άλλο piercing λόγω της φυσιολογικής χλωρίδας που υπάρχει στα σημεία αυτά. Όταν κάποιος κάνει piercing σε τέτοιο σημείο πρέπει να μην έχει σεξουαλικές επαφές για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.
Όχι, σε καμία περίπτωση. Τα πιστόλια δεν αποστειρώνονται και δεν τρυπούν σωστά το δέρμα με αποτέλεσμα να προκαλούν μολύνσεις και παραμορφώσεις.
Οι βελόνες είναι μίας χρήσης, μετά απορρίπτονται. Οι λαβίδες αποστειρώνονται μετά από κάθε χρήση σε ξηροκλίβανο.
Για να αποφύγουμε τυχόν μολύνσεις, προτείνουμε για μια βδομάδα το ελάχιστο να μείνουν μακριά από τη θάλασσα.
Όχι, γιατί μπορεί να είναι από κάποιο υλικό το οποίο θα προκαλέσει αντίδραση (π.χ. μόλυνση, ή φλεγμονή, ή ερεθισμό). Σε κάθε περίπτωση τοποθετούμε τα κοσμήματα που έχουμε στο μαγαζί.
Προτείνουμε μέχρι 2-3 piercing την ημέρα, για να τα δεχτεί ομαλά ο οργανισμός, να επουλωθούν σωστά, αλλά και για να μην υπάρξει πολλή αιμορραγία και προκαλέσει ζαλάδες.
Βεβαίως, υπάρχουν διάφορα διακριτικά σκουλαρίκια και ανάλογα με το σημείο μπορεί και να κρυφτεί τελείως (π.χ. Septum).

Σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 21 0322 6714 ή μέσω Instagram στο @polisdecay.

CONTACT

Copyright © 2021 Polisdecay

elGreek
Scroll to Top