Polis Decay Tattoo Studio

FAQ

 • «Είναι ασφαλές να κάνει κάποιος τατουάζ;»​

  Ενα στούντιο τατουάζ για να λειτουργήσει πρέπει να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις του υγειονομικού για να πάρει την άδειά του. Από τη στιγμή που ένα τατουάζ γίνεται σε ένα τέτοιο νόμιμο μαγαζί με τη συγκεκριμένη άδεια του υγειονομικού (και όχι σε ένα σπίτι π.χ. ή κάποιο άλλο χώρο), το τατουάζ είναι ασφαλές. Καλό θα ήταν πάντα για ένα πελάτη να κάνει έρευνα για το tattoo studio που θα επιλέξει να κάνει το τατουάζ του ως προς την καθαριότητα, τον επαγγελματισμό, αλλά και την ποιότητα της σωστής καλλιτεχνικής δουλειάς.

 • «Πόσο πονάνε τα τατουάζ;»

  Το επίπεδο του πόνου ποικίλλει ανάλογα με το άτομο, την τοποθέτηση στο σώμα και πολλούς άλλους παράγοντες. Σίγουρα μια περιοχή, όπως είναι τα χέρια και τα πόδια στο σώμα μας είναι λιγότερο επώδυνα σε σχέση με ένα τατουάζ στα πλευρά.

 • «Πώς μπορώ να διαλέξω τον tattoo artist που μου ταιριάζει;»

  Αρκετά tattoo studios, παρόλο που τηρούν τις προϋποθέσεις του υγειονομικού, είναι σύνηθες να έχουν tattoo artists που δε γνωρίζουν όλα τα tattoo styles (ρεαλισμό, old school, γραμμικό κ.ο.κ.) και αυτό είναι φυσιολογικό. Η πιο σωστή επιλογή ενός tattoo artist για ένα πελάτη είναι σίγουρα προσωπική επιλογή και έχει να κάνει με την έρευνα που έχει κάνει ο εκάστοτε πελάτης: “Ο καθένας έχει το tattoo που του αξίζει να έχει”. Υπάρχουν πελάτες που είναι πιο απαιτητικοί και άλλοι που είναι λιγότερο. Το Polis Decay Tattoo Gallery απευθύνεται σίγουρα σε πιο απαιτητικούς πελάτες και σε κοινό που γνωρίζει πολύ καλά το τατουάζ. Παρ’ όλα αυτά αυτό που θα προτείναμε σε όλο τον κόσμο είναι σίγουρα να σκεφτεί αυτό που θέλει να αποτυπώσει στο σώμα του, σε τι στυλ θα ταιριάζει καλύτερα και μετά να βρει τον κατάλληλο tattoo artist.

 • «Πώς να διαλέξω σε ποιο σημείο στο σώμα μου να κάνω το τατουάζ μου;»

  Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του σχεδίου του τατουάζ και το σχήμα του, αν πρόκειται να είναι διακριτικό ή σε σημείο που είναι εκτεθειμένο συχνά, όπως για παράδειγμα τα χέρια ή το πρόσωπο. Καλό είναι να εμπιστευτούμε τη γνώμη του tattoo artist σε περίπτωση που είμαστε προβληματισμένοι με αυτό.

 • «Είναι ασφαλές να κάνω ένα τατουάζ όταν είμαι άρρωστος;»

  Η διαδικασία του τατουάζ από μόνη της βάζει τις άμυνες του οργανισμού σε λειτουργία. Αυτό συμβαίνει γιατί δημιουργώντας μια επιφανειακή πληγή ο οργανισμός μας προσπαθεί να την επουλώσει. Είναι προτιμότερο να μην κάνει κάποιος τατουάζ αν δε νιώθει καλά ή νιώθει κόπωση, συνεπώς και εξασθενησμένο ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς μπορεί να χειροτερέψει την κατάστασή του.

 • «Που μπορώ να βρω φωτογραφίες και ιδέες για να κάνω ένα τατουάζ;»

  Ένα σχέδιο τατουάζ μπορεί να είναι ένα έτοιμο σχέδιο που βρήκε κάποιος στο internet ή ένα custom σχέδιο, δηλαδή να είναι ειδικά σχεδιασμένο από τον tattoo artist , αποκλειστικά για τον πελάτη, σχεδιάζοντας την ιδέα του και προσαρμόζοντάς το πάνω στο σώμα του με μεγαλύτερη ακρίβεια. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες (Google, Pinterest κ.ά) για κάποιον που θέλει να πάρει ιδέες για τατουάζ μέσω εικόνων και φωτογραφιών, αλλά και τατουάζ που έχουν ήδη γίνει από διάφορους artists σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, κάθε tattoo studio συνήθως έχει το δικό του προσωπικό λογαριασμό σε social media (@polisdecay) με τις δουλειές και τα σχέδια των καλλιτεχνών που διαθέτει, με σκοπό να βοηθήσει κάποιον για το τι τατουάζ θα ήθελε να κάνει.

 • «Τι χρειάζεται να γνωρίζω και να κάνω πριν κάνω ένα tattoo session;»

  Ένα tattoo session μπορεί να διαρκέσει από 1 έως και 12 ώρες. Αυτό σημαίνει πως ο πελάτης που θα κάνει το τατουάζ θα πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση για να ανταπεξέλθει καλύτερα και πιο άνετα στη συνεδρία του. Η προετοιμασία που χρειάζεται να κάνει κάποιος για ένα tattoo session είναι να έχει κοιμηθεί καλά, να έχει κάνει μπάνιο, να είναι ξεκούραστος τις προηγούμενες μέρες πριν τη συνεδρία του τατουάζ, να έχει φάει ένα θρεπτικό γεύμα πριν τη συνεδρία για να τον κρατήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Σε περίπτωση που κάποιος δε νιώθει καλά, θα ήταν καλό να ενημερώσει έγκαιρα το κατάστημά μας.

 • «Είναι απαραίτητο να ξυρίσω την περιοχή πριν κάνω το τατουάζ;»

  Καλό θα ήταν κάποιος να ακολουθήσει τις οδηγίες που του δίνουμε από το κατάστημα πριν κάνει το τατουάζ. Δε συστήνουμε στους πελάτες να ξυρίζουν τις περιοχές στο σώμα τους από πριν, γιατί σε περίπτωση επιδερμικού τραυματισμού δε μπορεί να γίνει από πάνω σωστά το τατουάζ.

 • «Μπορώ να κάνω αποτρίχωση λέιζερ, αφού έχω κάνει ένα τατουάζ στο σώμα μου;»

  Συνήθως τα μηχανήματα αποτρίχωσης, λόγω του ότι ανιχνεύουν την τρίχα που έχει σκούρο χρώμα πάνω στο δέρμα, δεν είναι ασφαλές να κάνει κάποιος αποτρίχωση λέιζερ από τη στιγμή που έχει τατουάζ στην συγκεκριμένη περιοχή. Καλό θα ήταν πάντα να ρωτήσετε στο κέντρο αισθητικής ή δερματολογικό ιατρείο που θέλετε να κάνετε την αποτρίχωση για το τι οδηγίες θα πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να προφυλάξετε το τατουάζ σας και εσάς.

 • «Τι να φοράω πριν από ένα tattoo session;»

  Το ιδανικότερο ντύσιμο για ένα tattoo session είναι τα χαλαρά και φαρδιά ρούχα που δεν επηρεάζουν τη ροή του αίματος και δε θα ταλαιπωρήσουν τη διαδικασία του τατουάζ.

 • «Πώς μπορώ να αποφύγω να πάθω μόλυνση από ένα τατουάζ;»

  Ένα τατουάζ στο σώμα μας λειτουργεί όπως μια ανοιχτή πληγή. Χρειάζεται τακτική φροντίδα, να καθαρίζεται και να πλένεται καθημερινά (τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα), να παραμένει ενυδατωμένο με την ειδική κρέμα και να μην το ακουμπάμε με βρώμικα χέρια γιατί αυξάνεται περισσότερο ο κίνδυνος στο να μολυνθεί. Για ανθρώπους που έχουν κατοικίδια είναι πιθανό να τους μεταφέρουν κάποιο μικρόβιο στο τατουάζ πιο εύκολα. Η περιοχή του τατουάζ καλό θα ήταν να μένει μακριά από τα ζωάκια, ειδικά για το πρώτο διάστημα και να αλλάζονται τακτικά τα σεντόνια, πετσέτες κ.λπ. Καλό θα ήταν για το σωστό καθαρισμό του τατουάζ να χρησιμοποιούμε χαρτί (ρολό κουζίνας) και να σκουπίζουμε ταμποναριστά τη συγκεκριμένη περιοχή που έχουμε το τατουάζ. Ωστόσο τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να προσέχουμε την άμμο της παραλίας, το νερό της θάλασσας ή της πισίνας , αφού αποτελούν εστίες μικροβίων και είναι πολύ εύκολο ένα τατουάζ να μολυνθεί.

 • «Πώς μπορώ να οργανώσω να κάνω ένα μεγάλο τατουάζ (arm, leg sleeve, full back etc.);»

  Το πιο ευχάριστο και εντυπωσιακό για έναν tattoo artist είναι τα μεγάλα κομμάτια πάνω στο σώμα. Ένα σωστό μεγάλο και ενιαίο τατουάζ συνήθως σχεδιάζεται από την αρχή ή ενώνεται κομμάτι-κομμάτι. Ο tattoo artist χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο να προετοιμάσει ένα “τατουάζ μανίκι” για παράδειγμα σε σχέση με ένα μικρότερο σχέδιο. Ένα πολύ μεγάλο τατουάζ απαιτεί πολλές ώρες και πολλαπλές συνεδρίες. Το κόστος διαμορφώνεται ανάλογα τις ώρες που χρειάζεται ένα τατουάζ, από τη λεπτομέρεια, την πολυπλοκότητα και το μέγεθος του σχεδίου. Προγραμματίστε λοιπόν εκ των προτέρων και εξοικονομήστε χρήματα, ώστε να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε σε αυτά τα μεγάλα κομμάτια, έτσι ώστε να μην αφήσετε ημιτελές το τατουάζ σας.

 • «Πόσο χρόνο διαρκεί ένα tattoo session;»

  Ένα tattoo session μπορεί να διαρκέσει από 1 έως και 12 ώρες. Αυτό εξαρτάται από το σχέδιο, τη λεπτομέρεια που έχει και το μέγεθός του, αλλά και από την εμπειρία του tattoo artist.

 • «Ποια είναι η καλύτερη στιγμή το χρόνο για να κάνω τατουάζ;»

  Οποιαδήποτε στιγμή το χρόνο είναι κατάλληλη για να γίνει ένα τατουάζ. Η διαφορά είναι στο ότι τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν δεσμεύσεις με την έκθεση στον ήλιο τις πρώτες μέρες που έχουν κάνει τατουάζ και είναι φρέσκο, αλλά και τα μπάνια στη θάλασσα ή σε πισίνα που δεν επιτρέπονται το πρώτο διάστημα για την ασφάλεια του τατουάζ (περίπου 15-20 μέρες). Παρ’ όλα αυτά, σωστό είναι να φροντίζουμε το τατουάζ μας καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και όταν πρόκειται να εκθέσουμε το σώμα μας στον ήλιο να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή 50.

 • «Χρειάζεται να αφήσω προκαταβολή για το τατουάζ;»

  Η προκαταβολή είναι απαραίτητη για να κλείσετε το ραντεβού σας και να δημιουργηθεί το custom σχέδιο (σχέδιο ειδικά σχεδιασμένο από τον tattoo artist , αποκλειστικά για τον πελάτη, σχεδιάζοντας την ιδέα του και προσαρμόζοντάς το πάνω στο σώμα του με μεγαλύτερη ακρίβεια) και συνήθως ζητάμε το 30% του τελικού ποσού του τατουάζ. Αν η αξία ενός τατουάζ είναι από 50€ και κάτω, τότε δε χρειάζεται να καταβάλει ο πελάτης την προκαταβολή.

 • «Ποια είναι η ελάχιστη χρέωση για ένα τατουάζ;»

  Η ελάχιστη χρέωση για ένα τατουάζ είναι τα 50€.

 • «Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία που μπορώ να κάνω τατουάζ;»

  Η κατάλληλη ηλικία για να κάνει κάποιος τατουάζ επίσημα είναι τα 18 έτη. Παρ’ όλα αυτά δε συστήνουμε σε κάποιον να κάνει τατουάζ μικρότερης ηλικίας κάτω των 16 ετών. Αν κάποιος είναι 16 ή 17 χρονών μπορεί να κάνει τατουάζ στο μαγαζί μας με υπεύθυνη δήλωση, επικυρωμένη από ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα και υπογεγραμμένη από το γονέα του ανήλικου. Η δήλωση αυτή πρέπει να αναγράφει ότι “Επιτρέπω στο γιο μου/κόρη μου *ονοματέπωνυμο* να κάνει τατουάζ, στο συγκεκριμένο σημείο *τάδε* με τη συγκατάθεση μου. Υπογραφή-Ονοματεπώνυμο γονέα”.

 • «Το τατουάζ που κάνω μένει για πάντα πάνω στο σώμα μου;»

  Ο σκοπός ενός καλοχτυπημένου τατουάζ είναι να μείνει επάνω στο σώμα για πάντα. Σίγουρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το πόσο καλός είναι ο artist που θα διαλέξω ως προς την τεχνική του τατουάζ. Ένα σωστό τατουάζ το αντιλαμβανόμαστε με το να έχει τη μικρότερη απόκλιση (τονική και σχεδιαστική) στο σώμα μας από τη μέρα που το κάναμε. Ένα τατουάζ για να μείνει σωστά επουλωμένο χρειάζεται και την απαραίτητη φροντίδα από τον ιδιοκτήτη του. Με την εμπειρία των χρόνων μας έχουμε δει ότι τα καλύτερα επουλωμένα τατουάζ είναι στα άτομα τα οποία είναι σε καλή φυσική κατάσταση, προσέχουν τη διατροφή τους, κάνουν υγιεινή ζωή και δεν εκτίθουν το δέρμα τους στον ήλιο για πολλές ώρες. Αν κάποιος παρ’όλα αυτά δεν πληρεί ή δε μπορεί να πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, μπορεί να κάνει touch up στο τατουάζ του (touch up=ξαναφρεσκάρω ένα παλιό τατουάζ με το ίδιο ή και ένα διαφορετικό κομμάτι) πάντα με την προϋπόθεση ότι έχει περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος και τη συγκατάθεση του tattoo artist.

 • «Οι βελόνες είναι αποστειρωμένες;»

  Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένες και σφραγισμένες από τον κατασκευαστή τους. Ανοίγουν στο ξεκίνημα της διαδικασίας του τατουάζ, μπροστά στον πελάτη και είναι μίας χρήσης.

 • «Τι είδους μελάνια χρησιμοποιείτε;»

  Τα μελάνια που χρησιμοποιούμε είναι φυτικά και Vegan friendly. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος με το να μας ρωτήσει και να δει τα συγκεκριμένα brands από τις εταιρείες που χρησιμοποιούμε και να διαβάσει τα συστατικά της εκάστοτε εταιρείας που περιέχει το κάθε μελάνι.

 • «Πώς προστατεύω το τατουάζ μου από τον ήλιο;»

  Το τατουάζ πρέπει να καλύπτεται με αντιηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή 50. Επίσης, είναι καλό όταν εκτίθεται στον ήλιο και τη ζέστη για πολλή ώρα συνεχόμενα να το δροσίζουμε και να ενυδατώνουμε το δέρμα με νερό.

 • «Κάνετε henna tattoo;»

  Το κανονικό τατουάζ δεν έχει σχέση με το henna tattoo (henna tattoo=τατουάζ που γίνεται με ειδικό μελάνι πάνω στο δέρμα, χωρίς βελόνα, ζωγραφίζοντας το σχέδιο tattoo πάνω στο σώμα). Τις περισσότερες φορές τα μελάνια henna δε φέρουν την κατάλληλη πιστοποίηση και προκαλούν μολύνσεις. Για το λόγο αυτό πολλά tattoo studios όπως και το δικό μας δεν αναλαμβάνουν τέτοιου είδους τατουάζ.

 • «Πώς γίνεται η διαδικασία του τατουάζ;»

  Το τατουάζ γίνεται με τη βοήθεια μιας ειδικής βελόνας, που έχει προσαρμοσμένο στο πάνω μέρος ένα δοχείο με χρώμα. Στην ουσία η βελόνα τρυπάει με μικρά αλλεπάληλλα τσιμπήματα το δέρμα, και εισάγει το χρώμα μέσα σ’ αυτό, στη θέση της μελανίνης. (μελανίνη είναι η ουσία που παράγει ο οργανισμός μας και φαίνεται μαύρο το δέρμα μας το καλοκαίρι με τον ήλιο, κι αντίστοιχα με την έλλειψη αυτής φαίνεται άσπρο το χειμώνα). Στην ουσία εισάγεται με τη βελόνα, ειδικό χρώμα σε συγκεκριμένη θέση μέσα στο δέρμα, όπου δεν “φεύγει” ή δεν απορροφάει ο οργανισμός μας. Αυτά τα μικρά τσιμπήματα μέσα στο δέρμα και η έκχυση μελανιού, γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία, που στο σύνολό τους οπτικά, σχηματίζουν ένα όμορφο σχέδιο, το tattoo μας! Μάλιστα, το σημείο που “χύνεται” το μελάνι είναι τέτοιο, που είναι πολύ ορατό, μιας και το δέρμα επιφανειακά είναι διάφανο. Τα χρώματα στα τατουάζ προέρχονται από φυτικά υλικά συνήθως, φαινομενικά δηλαδή δεν είναι βλαβερά, και εισάγονται στο δέρμα μας σε βάθος 3-5 χιλιοστών.

 • «Πόσο καιρό παίρνει το aftercare και ποιες είναι οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσω;»

  Το aftercare ενός τατουάζ διαρκεί περίπου από 1 έως 2 βδομάδες. Μόλις τελειώσει η συνεδρία του τατουάζ, η περιοχή του τατουάζ καλύπτεται με βαζελίνη ή butter και καλύπτεται με διάφανη μεμβράνη για 5-6 ώρες (δεν χρειάζεται να καλυφθεί εκ νέου). Στη συνέχεια, η μεμβράνη αφαιρείται και η περιοχή πρέπει να καθαριστεί καλά, με κυκλικές κινήσεις απαλά-απαλά με το χέρι μας (δε χρησιμοποιούμε ποτέ σφουγγάρι), χλιαρό νερό και κρεμοσάπουνο (σαπούνι με ουδέτερο pH) για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα μελανιού, βαζελίνης, αίματος κλπ. Το στέγνωμα της περιοχής του τατουάζ γίνεται με καθαρό χαρτί (ρολό κουζίνας), ταμποναριστά, χωρίς τρίψιμο. Στη συνέχεια βάζουμε την ειδική κρέμα επούλωσης (bepanthol ροζ ή φούξια) ανά 3 ώρες στην περιοχή που έχουμε το φρέσκο τατουάζ. Σε 3 με 4 μέρες το δέρμα αρχίζει να κάνει ένα κάπαλο (το οποίο δεν πρέπει να το ξύσουμε γιατί θα φύγει το χρώμα) και να ξεφλουδίζει. Συνεχίζουμε να βάζουμε κρέμα τακτικά μέχρι το τατουάζ μας να γίνει ένα με το δέρμα μας. Χρειάζεται τακτική φροντίδα, να καθαρίζεται και να πλένεται καθημερινά (τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα), να παραμένει ενυδατωμένο με την ειδική κρέμα και να μην το ακουμπάμε με βρώμικα χέρια γιατί αυξάνεται περισσότερο ο κίνδυνος στο να μολυνθεί. Για ανθρώπους που έχουν κατοικίδια είναι πιθανό να τους μεταφέρουν κάποιο μικρόβιο στο τατουάζ πιο εύκολα. Η περιοχή του τατουάζ καλό θα ήταν να μένει μακριά από τα ζωάκια, ειδικά για το πρώτο διάστημα και να αλλάζονται τακτικά τα σεντόνια, πετσέτες κ.λπ. Καλό θα ήταν για το σωστό καθαρισμό του τατουάζ να χρησιμοποιούμε χαρτί (ρολό κουζίνας) και να σκουπίζουμε ταμποναριστά τη συγκεκριμένη περιοχή που έχουμε το τατουάζ. Ωστόσο τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να προσέχουμε την άμμο της παραλίας, το νερό της θάλασσας ή της πισίνας , αφού αποτελούν εστίες μικροβίων και είναι πολύ εύκολο ένα τατουάζ να μολυνθεί. Το τελικό στάδιο για να ολοκληρωθεί η επούλωση του τατουάζ είναι στους 6 μήνες, όπου πλέον έχουμε τη μόνιμη εικόνα του.

 • «Θα μπορώ να πάω για μπάνιο στην παραλία;»

  Όταν τα τατουάζ γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, διευκρινίζουμε στους πελάτες ότι δεν είναι πρόβλημα «τα τατουάζ το καλοκαίρι». Ένας πελάτης πρέπει να γνωρίζει ότι ένα τατουάζ δε μπορεί να μπει στη θάλασσα για 10-15 μέρες (ο λόγος είναι γιατί η θάλασσα έχει ιώδιο και θα αλλοιώσει τα χρώματα ή επειδή το φρέσκο τατουάζ είναι μια ανοιχτή πληγή και μπορεί να πάθει κάποια μόλυνση). Το φρέσκο τατουάζ για να βγει στον ήλιο χρειάζονται τουλάχιστον 20 μέρες (ο λόγος είναι γιατί βρίσκεται ακόμα στις πρώτες στρώσεις της επιδερμίδας και χρειάζεται να προστατευτεί). Σε όλες τις περιπτώσεις με τον ήλιο πρέπει να προστατεύουμε το τατουάζ μας με αντιηλιακό προστασίας 30αρι ή 50αρι.

 • «Πώς ξέρω ότι μου έχουν κάνει ένα καλό τατουάζ επάνω μου;»

  Ένα τατουάζ κρίνεται από πολλούς παράγοντες εάν είναι καλό. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες είναι ένα τατουάζ το οποίο μόλις το κάναμε (φρέσκο τατουάζ) να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη απόκλιση μετά την επούλωσή του, να μην έχει τραυματιστεί το δέρμα και να μη μας έχει “φτύσει” το μελάνι.

 • «Θα χαλάσει το τατουάζ αν πάρω/χάσω κιλά;»

  Αν διαλέξουμε να κάνουμε ένα τατουάζ σε σημεία του χεριού και του ποδιού έχουμε μικρότερες έως καθόλου πιθανότητες παραμόρφωσής του. Για να αλλοιωθεί ένα τατουάζ πρέπει να πάρουμε ή να χάσουμε περίπου 35 κιλά και το σημείο που θα έχουμε επιλέξει να κάνουμε το τατουάζ να είναι περιοχές όπως η κοιλιά ή τα πλευρά. Πριν κάνουμε ένα τατουάζ θα ήταν καλό να συμβουλευόμαστε τον tattoo artist ως προς την επιλογή σχεδίου και σημείου, ώστε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή.

 • «Πόσο κάνει ένα τατουάζ;»

  Η ερώτηση «πόσο κάνει ένα τατουάζ» είναι ερώτηση αντίστοιχη με το πόσο κάνει ένα αμάξι. Τι τατουάζ, σε ποιο σημείο, με τι μέγεθος, ασπρόμαυρο ή με χρώμα, απλό ή λεπτομέρεια; Αυτοί οι παράγοντες ορίζουν το κόστος ενός τατουάζ.

 • «Μπορώ να βάλω αναισθητική κρέμα πριν το τατουάζ;»

  Οι αναισθητικές κρέμες δεν είναι καλό να μπαίνουν στο τατουάζ. Οι βασικοί λόγοι είναι η παραμόρφωση του δέρματος και η αλλοίωση των χρωμάτων. Σχεδόν όλες τις φορές οι αναισθητικές κρέμες διαρκούν από 45 λεπτά έως μιάμιση ώρα και πρέπει οι πόροι του δέρματος να έχουν ανοίξει για την καλύτερη απορρόφηση της κρέμας. Ένας tattoo artist πρέπει να μην περνάει και ξαναπερνάει στα ίδια σημεία και να δουλεύει το τατουάζ σκαναριστά, από κάτω προς τα πάνω και να ολοκληρώνει στο 100% την κάθε περιοχή που τελειώνει. Αυτό είναι μια καλή λύση και για τον πόνο του πελάτη, αλλά και για να μη χρησιμοποιήσει τις αναισθητικές κρέμες.

 • «Έχετε κατάλογο με έτοιμα σχέδια τατουάζ;»

  Οι tattoo artists στο μαγαζί μας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα βγάζουν tattoo flashes (tattoo flashes= ποικιλία μικρών σχεδίων, συνήθως με θεματικές, που είναι διαθέσιμα για τατουάζ). Για όλα τα διαθέσιμα σχέδια μπορείτε να ρωτήσετε για περισσότερες πληροφορίες το χώρο μας, επικοινωνώντας μαζί μας στο email ([email protected]) ή στο Instagram (@polisdecay).

 • «Πώς μπορώ να κλείσω ένα ραντεβού για τατουάζ;»

  Στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα του Polis Decay στο Instagram (@polisdecay), μέσω email ([email protected]) ή μέσω τηλεφώνου (210 32 26 714).

 • «Μπορώ να κάνω τατουάζ πάνω από ένα σημάδι-ουλή;»

  Για να αναλάβουμε ένα τατουάζ πρέπει ο πελάτης να συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο του καταστήματος ή με τον tattoo artist. Αν μία ουλή πάνω στο δέρμα δεν είναι πολύ βαθιά ή δεν εξέχει πολύ από το δέρμα, μπορούμε να το αναλάβουμε. Στο 85% του σώματός μας μπορεί να γίνει τατουάζ και το μελάνι να μείνει. Συνήθως όταν αναλαμβάνουμε να κάνουμε τατουάζ πάνω σε ουλή, σκοπός μας είναι να κρύψουμε την ουλή ή να την κάνουμε να φαίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο πάνω στο σώμα. Παίζει ρόλο σίγουρα το σχέδιο που θα επιλέξουμε να τοποθετήσουμε πάνω στο σημείο, να είναι κατάλληλο. Αν δεν είναι κατάλληλο, καλό θα ήταν να συμβουλευτούμε τον tattoo artist μας για την καλύτερη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε και να δείξουμε εμπιστοσύνη.

 • «Σε ποια περίπτωση δε μπορώ να κάνω τατουάζ;»

  Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που δεν επιτρέπεται να κάνουμε τατουάζ, ή που πρέπει να συμβουλευτούμε πρώτα ένα γιατρό και να μας πει αν μπορούμε να κάνουμε το τατουάζ. Οι περιπτώσεις αυτές είναι αν κάποιος έχει αλλεργίες σε χρωστικές, σε κάποιο συστατικό των μελανιών, ευαισθησία ή χρόνιες δερματικές παθήσεις (π.χ. ψωρίαση), αν παρουσιάζει μειωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού (AIDS, HIV, κάνει χημειοθεραπεία ή χρήση κορτικοστεροειδών) ή παρουσιάζει προβλήματα με την πήξη του αίματος (θρομβοπενία). Επίσης, σε περίπτωση εγκυμοσύνης το τατουάζ είναι απαγορευτικό, καθώς όλες οι ουσίες απορροφούνται από το έμβρυο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος λοιμώξεων.

 • «Πώς μπορώ να δω τη δουλειά των καλλιτεχνών (tattoo artists) του μαγαζιού σας;»

  Ο κάθε tattoo artist στο χώρο μας ειδικεύεται στο δικό του προσωπικό στυλ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αναλαμβάνει άλλα στυλ τατουάζ. Ο καλύτερος τρόπος να ενημερώνεστε με καθημερινή συχνότητα είναι η σελίδα μας στο Instagram (@polisdecay). Εκεί θα μπορεί να δει κάποιος όλη την αισθητική του χώρου μας, αλλά και τις δουλειές των καλλιτεχνών για να δει τι στυλ του ταιριάζει. Διαφορετικά μπορεί να κλείσει ραντεβού στο χώρο μας ή να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω email ή social media και να τον κατευθύνουμε εμείς με την εμπειρία μας.

 • «Έκανα πρόσφατα ένα τατουάζ. Πότε μπορώ να κάνω ένα καινούριο;»

  Σε ένα τατουάζ που έγινε πρόσφατα θα ήταν καλό να περιμένουμε την ολοκλήρωση της επούλωσής του. Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε ένα τατουάζ σε διαφορετικό σημείο, μακριά από το προηγούμενο που κάναμε πρόσφατα, μπορούμε να το κάνουμε και την επόμενη μέρα. Όταν όμως το παλιό μας τατουάζ είναι φρέσκο και δεν έχει επουλώσει, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να κάνουμε ένα νέο τατουάζ στη γύρω περιοχή. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις από πολύ καλούς και έμπειρους artist και κατόπιν συνεννόησης μαζί τους, να γίνει back-to-back tattoo session (back-to-back-session= tattoo session, στο οποίο την πρώτη μέρα δουλεύεται σκαναριστά ένα μέρος του τατουάζ και τη δεύτερη μέρα τελειοποιείται το υπόλοιπο κομμάτι του επίσης σκαναριστά). Αυτή είναι μια περίπτωση που δε την επιλέγει η πλειοψηφία των tattoo artists.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο 21 0322 6714 ή μέσω Instagram στο @polisdecay.